Meest geëmancipeerde bureau van Nederland?

  • 30 januari 2004

meetlatSkipintro is tijdelijk het meest geëmancipeerde bureau van Nederland. Wij wonnen namelijk zomaar de Gouden Meetlat 2003 van het blad Opzij. Nou ja, wij… eigenlijk won het Rijksmuseum de genoemde Lat, want de prijs is officieel voor de klant.

Het was nog een behoorlijk spannende avond op 30 januari in Christofori. De klant, vertegenwoordigd door Jolien Schuerveld en Boris de Munnick, had er alle vertrouwen in, maar wij knepen hem (nee, niet Boris) nog behoorlijk. De XS4ALL advertentie van N=5 was emancipatoir gesproken namelijk ook niet voor de poes, wat misschien een foute uitdrukking is.. Maar uiteindelijk kwam alles goed, en dus stonden wij ineens op het podium met Cisca Dresselhuys, de godmother of emancipatie zelve. We kregen bloemen, een oorkonde en de lat zelf.

Alle eer dient uiteindelijk natuurlijk te gaan naar Rachel Ruys (1664-1750), die het verpletterend mooie schilderij maakte dat in de prijswinnende advertentie stond, en dus ook nog 10 kinderen baarde. Wie de campagne heeft gemist, klikke hier.

Bij het vertrek kregen wij nog een tasje van Opzij met daarin o.a. een geurtje. Yacco bleek duidelijk het meest geëmancipeerd, want die koos het tasje met het meisjesgeurtje voor zijn lieve vrouw.