Rijksmuseum Welkom! films

  • 5 april 2013

Ruud gullit
Sophie van der Stap
Puck
We hebben het een tijdje stil gehouden, maar het is zover. De filmpjes voor het Rijksmuseum zijn klaar. Het idee is ontstaan in een prachtige samenwerking met het Rijksmuseum. De films zijn geregisseerd door Jan de Bont, en bijzonder goed geproduceerd door Caviar Amsterdam (drie hoeraatjes voor Rogier Dorant).
Laten we de credits meteen afmaken. Edit: Michelle Hofman. Vfx: Ambassadors. Muziek: Massive. Geluid: Postoffice / Marcel Bultman.

Voor de liefhebbers nog even de gedachte achter deze campagne. “Wij”, mensen in Amsterdam, culturele types, lezers van bladen met veel letters, weten natuurlijk allemaal waar het Rijksmuseum is, wat daar te zien is en waarom je er naar toe zou moeten.
Maar vraag het in pakweg Amersfoort, en men zegt: “Eh, ja, het Rijks, help me even, dat is in Den Haag toch? En dat ging toch niet door?” Juist die mensen wil het Rijks óók graag bereiken. Want het museum, en de kunst en zeker de geschiedenis is ten slotte van ons allemaal. Daarom ook… Welkom!

Naast de commercial maakten we ook de making of. Het was een heel spektakel. Zie hier het maken van de Rijksmuseum filmpjes met toelichting van Jan de Bont zelf.